Citytrainer Buurt Soufian Elouajdi (19) uit ‘s-Hertogenbosch Zuid

 “Praten voor een groep en presenteren vond ik niet erg moeilijk voordat ik  de cursus Citytrainer deed, maar ik heb veel bijgeleerd, bijvoorbeeld hoe ik me op verschillende groepen, zoals ouderen, of kleine kinderen, kan afstemmen. Je leert tijdens de cursus van elkaar en geeft elkaar feedback. Het was ook echt gezellig. Ik kwam erachter dat ik best straight ben, soms te fanatiek en als ik zo direct reageer op een ander kan dat hard overkomen. Ik lijk dan de strenge jongen en heb door de cursus geleerd dat ik me anders kan opstellen en dan toch kan overbrengen wat ik wil zeggen. Soms moet je iets gewoon beter uitleggen!

Als top kreeg ik te horen dat ik ontzettend enthousiast ben en dat dat heel positief werkt op de sfeer.

Je kunt echt iets voor de kinderen betekenen. Ik probeer iedereen blij te maken. Soms kan niet alles wat ze willen op één middag, maar dan spreken we af de rest de volgende week te doen. Ze willen nooit allemaal hetzelfde. Veel willen altijd alleen voetballen. Ik probeer samen met de groep sporten en spellen te doen waarbij ze zich allemaal happy voelen.

Met kinderen die zich lastig gedragen, meestal zijn dat kleine macho’s, ga ik individueel in gesprek en leg uit dat ze het verzieken voor de rest. Wil zo’n jongen of meisje niet luisteren, dan zeg ik wel eens dat ze de volgende week niet welkom zijn. Dat vinden ze heel erg. Daarna gaat het dan weer een tijd goed.

Nadat je Citytrainer hebt gedaan, vind ik dat je er wel iets mee moet gaan doen voor anderen. Je kunt als Citytrainer echt iets betekenen en een voorbeeld zijn voor jongere kinderen, broertjes en zusjes. Eerst was ik zelf een van de kinderen die daar speelden, toen kwam de ´S-PORT Spot, nu ben ik Citytrainer en wie weet gaat het nog verder.

Het is echt een goede leuke cursus met een mooie mix van praktijk, theorie en gezelligheid. Nog gratis ook. Ik studeer, werk, sport en ben twee keer per week als Citytrainer bezig met de jeugd. Ik vind het zonde als ik niks doe.”