Citytrainers Patrick en Bas vertellen…

Citytrainers Cultuur Patrick van Sebille (19) en Bas Wetzer (17) uit Rosmalen

Patrick: “Bij Citytrainer leer je echt evenementen en activiteiten organiseren. Je komt er achter wat daaraan voorafgaat, allemaal bij komt kijken en gaat dingen doen die je anders misschien nooit had gedaan. Je doet je best anderen enthousiast te maken en zorgt dat netjes wordt omgegaan met de vrijwilligers.”

Bas: “Ons eerste project, een tweedaags evenement met een stormbaan, was best hoog gegrepen, maar uiteindelijk geweldig om te doen. We hebben veel steun gehad van ervaren mensen, maar ze lieten ons jongeren zoveel mogelijk zelf doen. Het moest echt óns evenement worden. Tachtig vrijwilligers hebben meegewerkt, het was zwaar en sommige dingen liepen anders dan verwacht. Het was niet makkelijk, maar als je ziet hoeveel plezier mensen hadden, is het het allemaal waard geweest.”

Patrick: “Tijdens de organisatie houd je je bezig met vragen als: wie heb ik nodig, wat heb ik nodig, hoeveel geld heb ik nodig, waaraan ga ik dat geld besteden, hoe houd ik het overzicht? Ik heb subsidie aangevraagd bij de gemeente en daarvan heel veel geleerd. Financiële zaken spraken me nooit aan, maar nu ik me ermee heb beziggehouden vind ik het best interessant en leuk!”

Bas: “Ik was niet goed in samenwerken voor Citytrainer. Ik deed liever mijn eigen ding in mijn eigen wereld. Ik heb op de cursus geleerd dat iedereen iets kan en iets bijdraagt en dat ik andere mensen kan ondersteunen in hun taak. Zelf had ik een keer iets niet geregeld wat ik zou doen en toen kon de groep ook niet verder. Als je dat inziet en gemotiveerd bent, zorg je wel dat dat niet meer gebeurt.”

Patrick: “Ik heb via de cursus veel over mezelf geleerd. Door Citytrainer doe ik nu mijn mond open als ik een idee heb of iets wil. Vroeger was ik bang voor de reacties van anderen, dus zei ik liever niks. Ik kan nu feedback geven en positief reageren op voorstellen van anderen Samen kom je verder. Daarnaast heb ik geleerd dat ik niet alles zelf hoef te doen of op te pakken als er niet direct iemand anders klaarstaat. Als je in een team werkt, moeten anderen ook verantwoordelijkheid nemen. Daarop durf ik nu iemand aan te spreken.”

Bas: “Normaal gesproken vind ik het lastig om mensen zomaar ergens voor te vragen. Maar doordat ik zo gemotiveerd was voor ons stormbaanevenement heb ik mezelf overwonnen. Ik heb geflyerd, op een dag voor Citytrainers ons evenement gepromoot en mensen gevraagd of ze als vrijwilliger wilden meehelpen. Ik weet nu dat je alleen op die manier iets voor elkaar kunt krijgen.”

Citytrainers Patrick en Bas werkten samen.