Citytrainer Michelle (24) vertelt…

“Door Citytrainer heb ik ontdekt dat ik talent heb om voor een groep te staan en dat ik dingen voor elkaar kan krijgen. Sommige dingen vond ik eerst moeilijk, maar die kon ik dan wel binnen de groep uitproberen. De sfeer tijdens de cursus is heel prettig en positief. Iedereen wil zichzelf verbeteren en doet zijn best. Citytrainer is heel erg gericht op wat je goed doet. Hierdoor komt je talent tot bloei.

Ik kan nu presenteren en voor een groep staan. Heb geleerd daadwerkelijk mijn rol als trainer te pakken. Ik kan de groep dingen laten doen vanuit mijn visie en houd het overzicht.

Elles van der Heijden (Citytrainer Cursusleider Verenigingen – red.), heeft me later ook uitgenodigd voor de vervolgcursus Praktijkbegeleider en de cursus Modern Besturen van ´S-PORT. Die heb ik allebei gedaan.

Ik zit inmiddels in het bestuur van mijn korfbalvereniging STIP en ben zelf Praktijkbegeleider van een van de twee ander leden die nu de cursus Citytrainer doen. Ik train nu ook regelmatig de E-tjes, de jongste korfballers vanaf acht jaar, en dat vind ik superleuk, maar soms word ik ook wel gek van ze. Korfbal is weliswaar een teamsport, maar iedereen is en leert anders. Het is belangrijk daar oog voor te ontwikkelen en te hebben.

Een oefening moet je soms op verschillende manieren uitleggen, dat leer je bij Citytrainer, net als verschillende manieren van feedback geven. Het is een kwestie van aanvoelen hoe je ieder kind het beste kunt aanspreken.

Citytrainer is echt een aanrader voor iedereen die iets meer wil doen voor zijn of haar vereniging of buurt en levert je sowieso meer zelfinzicht en zelfvertrouwen op. Ik haal er nog steeds veel plezier uit.”